Enligt en medieundersökning utförd av RTUK tittar vi på TV i genomsnitt 3 timmar och 34 minuter per dag. Återigen, enligt forskningsresultat, 68,2 procent av människor anser TV den mest tillförlitliga källan till nyheter. Generationsprogram ses som orsaken till nedgången i TV-tittarhastigheter. IPTV kommer över som ett system som förhindrar generation program eller andra program som du är obekväm med.
IPTV står för

IP (Internet Protocol) hänvisar till dataströmmen och metoden, TV som vi känner till TV. Därför innebär IPTV, video-och ljudöverföring över Internetprotokollet att tv nästan kan bli en dator. Med andra ord kan vi definiera IPTV som överföring av krypterade eller okrypterade kanaler och lagrat videoinnehåll till slutanvändaren via bredbandsåtkomstteknik genom att omvandla dem till IP(Internet Protocol) paket.

IPTV-system; Video on Demand (Netflix, Digitürk Play, Blu Tv), webbaserade videospelare (BBC iPlayer) och live IPTV/ IP-simuleringssändningar som låter dig titta på live-program och kanaler. IPTV började spridas i Amerika och europeiska länder i början av 2000-talet, den första IPTV-sändningen via internet var ABC: s World News Now-program, som är en amerikansk kanal. IPTV arbete i Turkiet började 2008, och från och med 2010, IPTV togs i bruk av Türk Telekom efter en 2-årig rättegång. Ett exempel på den utbredda användningen av IPTV-system som trädde i tjänst i 30 provinser i början av 2011 är Tivibu IPTV-tjänsten för Turkish Telecom: s tv-tjänst.